22 Eylül 2007

MARMOT 8000 METER PANTS kaztüyü pantolon

 

 

Sadece 8000 metrelik dağlar ve kutuplarda giymekle kısıtlı ama ‘kardeşi olan’ 8000 metre parka’ya eş olan, onunla beraber kullanılınca  soğuğa geçit vermeyecek bir malzeme.. S – XL boyutlarında üretiliyor ve dışı ripstop (yırtılmaya dayanıklı) Paladium Membrain kumaştan yapılmış. Uyku tulumu gibi kutu tasarımıyla yapılan ve  800 fill power kalitesinde kaztüyü dolgulu olan pantolonun toplam ağırlığı, 960 kilogram! Tabii ki Türkiye’de herhangi bir yerde kullanıma uygun değil.

Artıları:
Bunu kullanacağınız kadar soğuk bir yerde kaztüyü tek parça tulum kullanmak daha avantajlı olabilir.. Pantolonun iyi yanları: her iki yanda boydan fermuarı olduğu için giyip çıkarması ve arkasını düşürüp tuvalete gitmesi oldukça kolay ve hızlı; dizler ve kıçta dayanıklılık için sağlam Flashback kumaştan destekler var, omuzdan geçen iki adet elastik askısı mevcut ve bel kısmındaki esnek likralı panel kısmı, böbreklerin olduğu yerde fazladan yalıtım için sentetik elyaf ile desteklenmiş.. Bu arada, pantolonun iki adet dış, bir adet de iç cebi var. Bu pantolonu deneyerek, aşırı bol olmayan  bedende  almak gerek; diğer türlü aşırı bol gelebilir ve yürüyüp tırmanmak imkansız olur. 8000 metrelik dağlarda kaztüyü pantolon ve ceket kullanmak avantajlı da olabilir çünkü aşırı sıcak gelince ceketi çıkartıp rahatlamak mümkün olur. Pantolonu da hızlıca çıkartmak mümkün. Bu da büyük bir avantaj.

Eksileri: Oldukça şekilsiz ve çirkin  bir pantolon- daha doğrusu salopet pantolon. Omuzdan geçen likralı lastikler ve beldeki kısmın dikişleri biraz kalitesiz; kullanımda kısa sürede açılıyor (bu özellik yeni modellerde görece daha kaliteli). Paçalar (ağır botlar üzerinde kat yapmasın ve ağırlıktan kısılsın diye) aşırı kısa yapılmış; estetik olarak çok çirkin gözüküyor.. Bu pantolonla tuvalete gitmek çok zor olmasa da uğraştırıcı.  Pahalı bir giysi. Bir de, bayan bedeni ve minyon kişiler için bedeni yok. Çirkin ve kullanışsız, tavsiye edilmez.

Bu yazı yorumlara kapalı.