SCARPA PHANTOM 6000 dağ ayakkabısı
Bu botla donmuş şelale de tırmandım, 7000 metrelik dağlara da çıktım. Tavsiye edilir; kış dağcılığı için ideal ayakkabı.
Plastik ayakkabı yavaştan bitiyor deniliyor, ki doğru. Soru: Yerine ne geldi? Scarpa Phantom 6000 muadili sentetik tırmanış ayakkabıları geldi! Plastik ayakkabı yerine çok büyük bir ileri adım olan tozluklu, mesli ve yalıtımı, kalitesi yüksek türdeki ayakkabılara en iyi örnek phantom 6000 ve buradaki modeli tamamen değiştirilmiş ikinci jenerasyon. Bu ayakkabıyı en çok 7000 metreye kadar her tür dağda rahat kullanabilirsiniz. Donmuş şelale ve miks tırmanış gibi teknik uygulamalarda (özellikle çok soğuk yerlerde) çok ideal. Çifti 2000 gram ağırlığa sahip yani oldukça hafif. Ön ve arka krampon olukları ve taban sertliği ile, krampon kullanmak için ideal dağ botu denilebilir. Şekil, malzeme ve işçilik kalitesi, estetik ve hissiyat açısından çok iyi bir ürün.
Kullanımı gayet pratik, Tizip denen kalın sugeçirmez fermuar ile giyip çıkarması kolay. Mesi de sağlam ve inceliğine karşın yeterli yalıtımı sağlıyor.
Hacim ve şekil olarak aslında normal yazlık dağ botu kadar hacimli, dolayısıyla tırmanış kapasitesi yüksek, zemini hissetmenizi sağlayan bir ayakkabı. Sağlamlığı çok iyi, botun dışındaki kevlar keprotec krampon hasarına karşı çok dayanıklı.
Yalıtımı gayet iyi, dış kabuk ve iç mesteki yalıtımın toplamı ve tabakaların çokluğu plastik ayakkabıya göre daha iyi. 6000’in kısa, yarım diz boyutundaki esnek tozluğu çoğu dağ koşulunda ideal; çok derin karda ekstradan dizboyu tozluk takmak gerekebilir.
Bu ayakkabının en büyük meselesi, içinde mesle beraber ayağa giyip çıkarmanın zorluğu. Mes ayağa giyilip bota ancak öyle girilebiliyor. Ayrıca kapalı hücreli mattan yapılmış mesin iç yüzü kumaşla kaplı değil, yani özellikle topuk kısımdaki birleşim dikişleri ayağa vurabiliyor. Botun esas fermuarını arasıra silikon ile yağlamak gerekli ki sıkışmasın ( bu yağ botla beraber veriliyor).
Bu yazı yorumlara kapalı.